Околосветска пътешественичка навести Варна и онемя от Паметника на българо-съветската дружба,

...
Околосветска пътешественичка навести Варна и онемя от Паметника на българо-съветската дружба,
Коментари Харесай

Околосветска пътешественичка навести Варна и онемя от този паметник!

Околосветска пътешественичка навести Варна и онемя от Паметника на българо-съветската дружба, видя Varna24.bg. В своя персонален фейсбук блог дамата споделя, че точно това сложно инженерно-строително оборудване я предиздвикало да посети страната ни. Очевидно дамата има афинитет към архитектурата, тъй като е останала удивена след гледката. Ето какво написа тя в профила си:

" Една от аргументите, заради които взех решение да посетя Варна, беше, с цел да видя бруталистичния шедьовър - Паметника на българо-съветската дружба. И не съм разочарована! Разположен на рид с към 300 стъпала до там, паметникът е полуизоставен, само че към момента доста впечатляващ. Гледките от горната страна също не са неприятни, коства си да се изкачите чак до върха. Оказа се, че из цяла Варна има още доста забавни образци за архитектура на социалистическия натурализъм и да открия всичко това беше едно от обичаните ми занимания там. Знам, че не всеки прави оценка този вид архитектура, само че ето няколко фотоси на готини здания (и известния паметник), които открих във Варна ".

Това споделя пътешественицата във своя блог в обществената мрежа. В него тя споделя за преживяванията си по време на независимото и пътешестване в разнообразни страни, като явно остава много мощно впечатлена от нашия град. Освен България, дамата е посетила голяма част от Цетнрална Европа, някогашния Съюз на съветските социалистически републики и Близкия изток.

Блогът и явно е придобил сериозна известност, като към този момент има близо 10 000 лайкове.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР